Belföld

Az Allianz több tízmilliósra becsüli a hétvégi viharkárokat

A hétvégi viharok nyomán eddig több mint 300 esetben jelentettek károkat az Allianz Hungáriánál a társaság ügyfelei, amelyek értékét több tízmillió forintra becsülik.

A leggyakoribb káresetek változatlanul az erős szél miatt keletkezett tetősérülések és a sok helyütt özönvízszerűen lezúduló eső okozta pinceelöntések, de a letörő faágak gépkocsikban is okoztak károkat, sőt – különösen Borsodban – fákat is csavart ki a viharos szél, amelyek házakban, kerítésekben, villanyvezetékekben okoztak károkat, valamint utakat torlaszoltak el. Az ország keleti részét érintő viharok a dél-alföldi megyéket sújtották leginkább.

Az Allianz Hungária Biztosító kárszakértői már hétfőn reggel megkezdték a károk felmérését, ami azóta is folyamatos. Az épületkárok gyors helyreállítása és ezzel a további károk megelőzése érdekében a társaság – az ilyenkor szokásos gyakorlatának megfelelően – elindította a kárelőlegek utalását, és az összegek néhány napon belül meg is érkeznek a károsult ügyfelekhez.

Ha az Allianz Hungáriánál biztosított autó sérült a vihar következtében, akkor a cascóval rendelkező autótulajdonosnak elegendő a társaság több mint 900 tagot számláló országos szervizhálózatának hozzá legközelebb eső egységébe vinnie járművét, mert ott a kárrendezés, a javítás teljes folyamata helyben intézhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik