Belföld

Turistainvázió Budapesten és környékén

Jelentős mértékben javult Budapest megítélése az elmúlt kilenc hónapban és nőtt Pest megye népszerűsége is – derült ki a KSH legfrissebb, a hazai idegenforgalmi helyzetet bemutató jelentéséből.

Az idei év első kilenc hónapjában 1 millió 764 ezer vendég vette igénybe Budapest kereskedelmi szálláshelyeit, mely 18 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A vendégforgalom 85 százalékát kitevő külföldi vendégek száma közel egynegyedével (22 százalékkal), a belföldieké 2,4 százalékkal emelkedett. A vendégek a kereskedelmi szálláshelyeken 4 millió 590 ezer vendégéjszakát töltöttek el, 17 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Pest megye kereskedelmi szálláshelyein 2004. I-III. negyedévében 201 ezer vendég szállt meg, 7,1 százalékkal több mint egy évvel korábban. A külföldi vendégek száma 16 százalékkal, a vendégforgalom 61 százalékát kitevő belföldi vendégeké 2,1 százalékkal nőtt. A vendégek által eltöltött 414 ezer vendégéjszaka 2,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik