Belföld

Palesztin küldöttség látogatja meg Arafatot

Hétfő nap során Mahmúd Abbasz, a PFSZ főtitkára, Ahmed Korei palesztin miniszterelnök és Nabíl Saat külügyminiszter Párizsba érkezik, hogy meglátogassa Arafatot. Izreali források szerint a küldöttség célja, hogy lekapcsoltassák az elnököt az őt életben tartó gépekről.

Jasszer Arafat palesztin vezető felesége, Szúha Arafat azzal vádolta meg a palesztin vezetőket, akik hétfőn Franciaországba utaznak a férje betegágyához, hogy “élve akarják eltemetni” Arafatot.

Szúha Arafat az al-Dzsazíra műholdas arab televízióban egyenes adásban sugárzott, “a palesztin néphez intézett felhívásában” közölte: a palesztin vezetők összeesküdtek, hogy a férje által negyven év óta betöltött szerepet bitorolják.

“Tudniuk kell, mekkora összeesküvésről van szó. (…) Élve akarják Abu Ammart eltemetni”- folytatta, férje mozgalmi nevét használva. “Ő jól van és haza fog térni. Allah nagy” – tette hozzá.

Elmondta: a Párizs melletti katonai kórházból, férje betegágya mellől telefonál, amelynek intenzív osztályán Arafatot múlt szerda óta ápolják. Az al-Dzsazíra egyik producere szerint a telefonáló valóban Szúha Arafat volt.

A Háárec izraeli napilap internetes kiadása szerint védelmi illetékesek úgy vélik, hogy a palesztinok kedden fogják kérni, hogy lekapcsolják a palesztin elnököt életben tartó gépeket, amihez Szúha Arafat nem járult hozzá. Michel Barnier francia külügyminiszter vasárnap este úgy fogalmazott, hogy Arafat állapota komoly, de stabil.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik