Belföld

Minősített Európai Uniós tanácsadók a hazai piacon

Közel háromezer egyéni, valamint vállalakozási formában működő pályázati tanácsadó működik a hazai piacon. De egyáltalán nem mindegy, hogy a megbízók szempontjait milyen minőségű és a tapasztalattal rendelkező cég képviseli. A választást könnyíti az Országos Pályázati Minősítő Testület által, a tevékenységüket megfelelően végzőket felsoroló minősített listája. Az első körben 51 vállalkozás felelt meg az elvárt követelményeknek.

“Együtt írunk – együtt nevetünk!…Tendernyi Pénz 2004-ben is”. Ez a rendkívül frappáns és ötletes szlogen fémjelzi hazánk egyik legnagyobb pályázati tanácsadó vállalkozásának, az Árindex Kft.-nek piaci szereplését. A cég örömmel vette tudomásul, hogy már első körben felkerült a szakértői és minősített listára. (www.arindex.hu)

A társaság jelenleg 41 fős szakmai csapattal – amiből több mint 30-an ágazati, uniós és hazai források szakértői, – áll a partnerek és az érdeklődő vállalkozások rendelkezésére. Sikereit jelzi, hogy eddig közel 300 hazai, uniós és egyéb nemzetközi projekt menedzselését vitték sikerre, de az elmúlt időszakban több olyan minősítést és elismerést is megszerzett a vállalkozás, ami tovább növelte elismertségét a hazai tanácsadói piacon.

“Sok év szakmai munkája, tapasztalata és rendkívül jó és összefogott csapatmunka rejlik mindezen tények mögött. A dinamikus és aktív piaci jelenlét mellett, nemcsak az ügyfelek megszerzése, de az ügyfelek megtartása és a piaci szerepvállalás növelése is meghatározó célunk” – vallja Semperger Kinga az Árindex Kft. szakmai igazgatója. “Több éve nagy hangsúlyt fektetünk a kollégák szakmai képzésére, a belső tréningekre és arra, hogy a pályázati piac napi szintű alakulását megfelelő tudásanyaggal és megfelelő tempóban tudjuk követni. Ennek kapcsán az egyének minősítése a fontos, hiszen a szakértelmet és a tudásbázist minden esetben növelni kell. Ezen minősítéseket tökéletesen egészítik ki az egész cégre vetíthető elismerések, szakmai sikerek. Mindez kollégáink számára is motivációt jelent.” – véli Semperger Kinga.

Egy tanácsadó a hazai piacon számos teendőt kell ellásson, ugyanis a vállalkozások, önkormányzatok és intézmények számára is nagyon fontos megtanulni az EU nyelvezetét. Elvégre csak így lehet az országunk sikeres uniós forrásokat megszerző és felhasználó az elkövetkező időszakban – vallják az Árindex munkatársai.

„Az Árindex Kft. nem csak pályázatokat ír, hanem teljes körű szolgáltatási csomagokkal rendelkezik a hazai pályázói piac minden résztvevője számára. A konzultációs rendszerben megoldott tanácsadói munka mellett, a partnereink számára folyamatos pályázati szűrést és szaktanácsadást is nyújtunk. Sok esetben egy vállalat kihelyezett pályázati osztályaként működünk, hiszen az igények különbözőek az Árindex Kft. pedig rugalmasan alkalmazkodik az ilyen típusú elvárásokhoz is. A teljes körű szolgáltatás igaz a pályázatokat kiegészítő különböző projektfinanszírozó hitelekre és a Széchenyi kártyára is, amelyekről a cégcsoport egy másik tagja, a Közép Európai Gazdasági Tanácsadó Kft. (www.keu.hu) nyújt teljes körű képet partnereinknek. A pályázatírási munkálatokkal párhuzamosan, megvalósíthatósági tanulmányokat és egyéb elemzéseket, üzleti terveket is készítünk. Cégünk minőségpolitikai szempontjai szerint az ügyfeleinket a nyertes pályázatok utáni elszámolásban és nyomon követésben is segítjük.

Emellett közbeszerzési tanácsadásban és egyéb vállalkozásfejlesztési tanácsadásban is részesítjük őket. Számunkra elengedhetetlen, hogy folyamatosan kapcsolatban álljunk az ügyféllel. Vállalkozásunk emellett oktatási és egyéb workshop-jellegű programokat is szervez vállalkozásoknak, önkormányzatoknak és kistérségeknek, ahol a pályázatokra való felkészülést tanítjuk meg a jelenlévőknek.” – számol be Semperger Kinga az Árindex Kft. tevékenységeiről.

Az Árindex Kft. 2004 őszén a nagy volumenű munkálatokat és a minőségi tényezőket is szem előtt tartva, indította el az MSZ EN ISO 9001:2001 szerinti minőségirányítási rendszer bevezetését. „Erre azért is volt szükség, mert egy ekkora szervezeten belül nem mindegy, hogy a vállalat belső folyamatai milyen rendben, rendszerességgel zajlanak. Mindig fontos a mérhetőség és a tervezés. Úgy gondoltuk, hogy a szolgáltatási ágazatban, a tanácsadói piac számára is nagyon fontos a minőségirányítás, mert így a vállalat szervezeti egységei és az egyének is egy jól működő rendszerben látják át munkájuk eredményét. A minőségirányítási rendszer kiépítésének részeként vezettük be pályázatírói részlegünkön a minőségellenőrzési osztályt, amely minden általunk elkészített pályázatot ellenőriz. Csak a megfelelő MEO után kerülhetnek partnereink pályázatai beadásra. Mint az egyik legnagyobb pályázati tanácsadó vállalkozás, feladatunknak éreztük, hogy a piac számára egy minőségi szintet tudjunk felmutatni. Éppen ezért auditált folyamataink a pályázatfigyelés, pályázati tanácsadás és a pályázatírás” – számol be Csoma Péter szervezetfejlesztési vezető, aki a vállalkozás minőségirányítási megbízottja is egyben.
Az elmúlt időszak nagyon eredményesnek mutatkozott az Árindex Kft. számára, hiszen a kamarai és ISO minősítésük mellett, ebben az évben ismét megkapták az Üzlet és Siker minősített vállalkozások díját is, amelyet már a tavalyi évben is egyedülállóan birtokoltak a pályázati tanácsadói piacon.

Az Árindex Kft. várja az Ön projektötletét is! www.arindex.hu
További információ: Árindex Kft. 1071. Budapest, Peterdy u. 15. Pest Center Irodaház
Ügyfélszolgálat: Ilia Eszter 06 1 413 63 30, iliae@arindex.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik