Belföld

Bush szociális és adóügyi reformot igért

Az elnökválasztáson aratott győzelmét követő első sajtóértekezletén, csütörtökön Bush amerikai elnök gazdasági téren a szociális ellátórendszer, ezen belül is a nyugdíjrendszer reformját, valamint további adóügyi változásokat ígért.

Mint Bush elmondta, azonnal megkezdi a munkát a gyengélkedő nyugdíjrendszeren, és általában a társadalombiztosítási kérdések elsőbbséget élveznek majd a második elnöki ciklusban. Hangsúlyozta azonban, hogy ez igen kemény és költséges küzdelem lesz, de – mint fogalmazott: “a semmittevés költsége sokkal nagyobb, mint a rendszer megreformálásának költsége ma”.
Az adóügyekkel kapcsolatban kijelentette: nem hiszi, hogy adóemelésekre van szükség, de a jelenleg érvényben levő adókódexet túlhaladottnak nevezte és reformját helyezte kilátásba.

A szövetségi deficit lefaragásával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a gazdaság élénkítése mellett az önkényes költekezések visszafogását kell elérni. Mint mondta, az amerikai gazdaság jelenleg erőteljesen növekszik, és ennek eredményeként az adóbevételek is meghaladják a várakozásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik