Belföld

Újabb járatokat indít Budapestre az easyJet

Újabb, ezúttal Londonon kívüli nagy-britanniai repülőterekről, valamint Genfből indít járatokat vasárnaptól Budapestre az easyJet - erősítette meg pénteki londoni közleményében a legnagyobb európai olcsó jegyes légitársaság, amelynek fő kelet-európai központja ezzel a ferihegyi repülőtér lesz.

A brit cég, amely jelenleg napi egy-egy járatot közlekedtet a londoni Luton, illetve Gatwick repülőterekről Ferihegyre, a korábbi bejelentéseket megerősítő pénteki közlemény szerint október 31-étől az északkelet-angliai Newcastle-ból, valamint a nyugat-angliai Bristolból is indít napi egy gépet Budapestre. Ugyanaznap beindul az easyJet Genf-Budapest járata is.

Az MTI által pénteken Londonban elvégzett internetes próbafoglalás szerint egy november végi, egy útra szóló Budapest-Newcastle repülőjegy illetékkel együtt 10650 forintról indul; Bristolba bruttó 12650 forintért, Genfbe 8650 forintért lehet ugyanabban az időszakban repülni Ferihegyről a cég járatain.

Az easyJet az idén komoly járatoffenzívát kezdett Budapestre. A május 1-jén, Magyarország EU-csatlakozásának napján indult lutoni járat bevezetése után néhány hónappal, szeptember 30-án indította budapesti járatait a cég a Heathrow utáni második legnagyobb brit repülőtérről, a Londontól délre fekvő Gatwickről (Heathrow-ról az easyJet egyáltalán nem üzemeltet járatokat).

A vasárnap induló új járatokkal együtt az easyJetnek összesen hét európai repülőtérre – London Gatwick, London Luton, Bristol, Newcastle, Berlin, Dortmund és Genf – lesznek közvetlen járatai Budapestről. Ezzel Budapest lesz az easyJet legnagyobb kelet-európai központja, megelőzve Prágát, ahová a vállalat jelenleg hat járatot közlekedtet.

A brit légitársaság azzal számol, hogy összesen 17 kelet-európai járatán a következő 12 hónapban 2 milliónál jóval többen fognak utazni. Az easyJet az idén bevezetett új kelet-európai, köztük a budapesti járatok népszerűsítésére 1 millió eurós reklámhadjáratot kezd – közölték korábban a cégnél. A légitársaság hálózata a tervek szerint 2005 tavaszára 55 európai várost fog összekötni, összesen 189 különböző útvonalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik