Belföld

Egyetlen kérője van csak a Malévnak

Az ÁPV Rt. hivatalosan megerősítette, hogy a Malév privatizációjára kiírt tenderen négy érdeklődő közül egyetlen pályázó nyújtott csak be ajánlatot.

Az állami vagyonkezelő közleménye szerint az ajánlat jogi és üzletpolitikai elemzését követően – a pályázati értékelő bizottság javaslata alapján -, az ÁPV Rt. igazgatósága 30 napon belül dönt a benyújtott ajánlat érvényességéről, a pályázat eredményéről.

Az ÁPV közleménye kiemeli a pályázó tőkeemelési kötelezettségét, amelyre a szerződés hatásba lépése után 30 nap határidő áll rendelkezésükre. További feltétel, hogy az ajánlattevő biztosítékokkal alátámasztva mutassa be a Malév hitelállományáért való helytállás módját, továbbá a „nemzeti légitársaság” státuszra vonatkozó elképzelését. 

Csütörtöki lapértesülések szerint az egyedüli pályázó az Aviation Solution International Kft. (ASI) nevű konzorcium, amelynek képviselője Kovács Ferenc, aki 1999 októberétől egy évig a Malév vezérigazgatója, majd a Boeing-gyár magyarországi képviselője volt. A cégbírósági bejegyzés szerint a társaságnak három személy a tulajdonosa, Dombóvári András, Heckenast Kornél és Középesy Kálmán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik