Belföld

Indul a negyedik BA-járat Budapestre

Az idén október 31-től a British Airways (BA) napi három járata mind London-Heathrow-ra repül, a jövő áprilisban induló negyedik járatpár pedig London Gatwick repülőterét használja majd – mondta Molnár Ferenc marketing igazgató, a British Airways magyarországi képviseletének vezetője.

A British Airways Magyarországon 27,8 ezer jegyet értékesített üzleti évének szeptember 30-án zárult első félévében. A marketing igazgató nem kívánta közölni az előző év azonos időszakára vonatkozó adatot és a jegyárbevételt sem. Az idei üzleti év első felében a kapacitásokat 12 százalékkal növelték és a férőhely kihasználás elérte a 80 százalékot.


A Budapest Airport adatai szerint a naptári év első hét hónapjában a 3,2 millió utas közül a brit légitársaság 132 ezer utasa fordult meg Ferihegyen, 23,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A repülőteret üzemeltető társaság augusztusban már csak az utasforgalom növekedési arányát publikálta, ami a British Airways esetében az év első nyolc hónapjában 21,2 százalék volt. A British Airways Magyarországon eladott repülőjegyeinek 20 százaléka business osztályra szólt, 80 százaléka turista osztályra. A tranzitutasok száma megközelítette a 6.000 főt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik