Belföld

Csak egy cég adott be pályázatot a Malévra

Négy érdeklődő közül egyedül az Aviation Solution International (ASI) nevű konzorcium adott be pályázatot a Malév Rt. megvásárlására.

A Népszabadság információi szerint míg a Malév-tender információs csomagját még négyen megvásárolták, egyedül az ASI adott be pályázatot a Malév megvásárlására.

Nyúl Sándor, a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvest Rt. felügyelő bizottságának elnöke az Info Rádiónak azt nyilatkozta, hogy bár cégük megvizsgálta a Malév-tendert, nem adott be ajánlatot. Az Euroinvest úgy tudja, a velük stratégiai szövetséget alkotó, korábbi komoly Malév-kérő Hainan kínai légitársaság sem indult külön a magyar légitársaságért.

Az egyetlen pályázó ASI-ról a Népszabadságnak annyit sikerült megtudnia, hogy Kovács Ferenc képviseli, aki 1999 októberétől egy évig a Malév vezérigazgatója, majd a Boeing-gyár magyarországi képviselője volt.

Az érdeklődők között volt egy konzorcium képviseletében Sándor László, a Malév jelenlegi elnök-vezérigazgatója és az izlandi Icelandair légitársaság tulajdonosa is, ám az előbbi kormányzati nyomásra, az utóbbi pedig a Malév könyveinek átnézése után tett le szándékáról.

A Malév-üzlet kimenetelében sorsdöntő kérdés ezután, hogy az ÁPV Rt. érvényesnek fogadja-e el az ASI ajánlatát, mert amennyiben elutasítaná, még mindig esélyes lehet az Euroinvest, amely nem tett le a vételről, de a cég előzetes konszolidációjához kötné a vásárlást. Erre a kérdésre remélhetőleg gyorsan válaszol a vagyonkezelő, mert az igazgatóság még csütörtökön összeül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik