Belföld

Automata benzinkút nyílhat tavasszal

Franchise automata benzinkúthálózatot akar kialakítani az Eurotankomat Kft, amelynek egy-egy partnere 35-40 millió forintos beruházással nyithat üzletet. Az első kútautomata várhatóan tavasszal kezd majd üzemelni – írja a Világgazdaság.

Negyven-ötven egység kialakítására lát esélyt az Eurotankomat Kft. ügyvezetője, Orgován Zoltán, aki a Világgazdaságnak elmondta, hogy jövő tavasszal akarják megnyitni az első, referenciaként működő automata benzinkútjukat.

A cégvezető elárulta, hogy most véglegesítik a franchise-rendszert, s a már felállt informatikai távfelügyeleti rendszer birtokában a közeljövőben ülhetnek le tárgyalni az egyik üzemanyag-nagykereskedő céggel.

A kft. által meghonosítandó rendszernek a skandináv területen már jelentős hagyománya van. A svéd–finn Autotank csoport 1964-ben, a világon elsőként vezette be a bankjegyelfogadó üzemanyag-kiadó fizetőterminált, majd később bankkártya-elfogadásra is alkalmassá tették a kutakat, ma pedig már a mobiltelefonos fizetés is lehetséges az automatáknál.

A cég előzetes felmérései szerint inkább kisebb településeken, rosszul ellátott kisvárosokban lehet kereslet az automatákra, amely lehetséges célpontokból legalább 1500 van Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik