Belföld

Farkas Péter előzetesben marihuána termesztésért

A Fővárosi Bíróság elrendelte Farkas Péter olimpiai bajnok előzetes letartóztatását vasárnap, aki ellen jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

A bíróság sajtótitkárságán elmondták, hogy az előzetes letartóztatás oka, hogy fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye. Fellebbezés esetén az indítványról a Fővárosi Bíróság dönt.

A rendőrség csütörtökön vette őrizetbe a három gyanúsítottat, akik Budapesten egy XVII. kerületi családi házában és annak mellékhelyiségében marihuánát termesztettek. Unger Pál, a BRFK ügyeletvezetőjének tájékoztatása szerint F. Károlyt és N. Pált csütörtökön délután, F. Pétert pedig csütörtökön az éjszakai órákban fogták el és vették őrizetbe.

A BRFK Nyomozó Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai több hónapos felderítőmunka eredményeként jutottak el a családi házhoz, ahol csütörtökön a délutáni és az esti órákban tartottak házkutatást. A házkutatás során a nyomozók több ezer tő marihuánát találtak a sok milliós ráfordítással átalakított, szellőző-, párologtató és világítóberendezéssel felszerelt helyiségekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik