Belföld

A kormány nem tárgyalt a jegybankról

Nem esett szó a kabinet ülésén a jegybank monetáris tanácsára vonatkozó koalíciós javaslatról, ám a kormány álláspontja az, hogy a vita nem szólhat Járai Zsigmond személyéről, aki 2007-ig betölti a Magyar Nemzeti Bank elnöki posztját.

László Boglár kormányszóvivő kérdésekre válaszolva, a szerdai kormányülést követően még hozzátette: a vita nem szólhat a monetáris tanács kormány alá vonásáról sem. Az előterjesztés változatlanul hagyná a a jegybank-elnök befolyását az összetétel számszerűségében, hat fő az általa kezdeményezett, öt fő a kormány által kezdeményezett tag.


László Boglár egy kérdésre közölte azt is: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a héten levélben ad magyarázatot a NATO-főtitkárnak arról, miért marad el a honvédelmi költségvetés a NATO által elvárttól.

Batiz András kormányszóvivő szintén kérdésre válaszolva elmondta: az egészségügyi tárcához nem érkezett felmondólevél az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójától, Matejka Zsuzsától, így a kormányülésen erről nem esett szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik