Belföld

A Titász részvényeit törlik a tőzsdéről

Az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Rt. (Titász) részvényeit október 14-vel törlik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról - közölte a BÉT honlapján.

A részvényekkel utoljára október 8-án, pénteken lehet kereskedni. Az E.ON Hungária Rt. 2004. április 22-én nyilvános vételiajánlatot tett a Titász részvényeire, aminek eredményeképpen a szavazati jogának mértéke a társaságban 97,20 százalékra emelkedett.

Az E.ON ezt követően vételi jogot gyakorolt a tulajdonába nem került Titász részvényekre. A vételi joggal érintett részvények érvénytelenítése kapcsán a kisbefektetők és a társaság között keletkezett jogvita az E.ON Hungária Rt. számára kedvező választottbírósági ítélettel zárult. A részvényeket így szeptember 30-ával érvénytelenítették, a központi értékpapírszámláról történő törlésük napjaként pedig október 13-át határozták meg.

A tőkepiacról szóló törvény értelmében az érvénytelenített részvények tulajdonosait a nyilvános vételi ajánlatban meghatározott ajánlati ár illeti meg, vagyis részvényenként 10 433 forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik