Belföld

Rövid időre őrizetbe vették Bácsfi Dianát (bővített)

Egy héttel legutóbbi őrizetbe vétele után csütörtökön este ismét elfogták a rendőrök a hungarista eszméket terjesztő Bácsfi Dianát. Nem sokkal később azonban szabadon engedték. Három ügyben folyik eljárás ellene.

Bácsfi Diana ellen újabb eljárások indultak plakátragasztás miatt, a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjét csütörtök este állította elő a rendőrség, majd ezt követően elengedte – közölte a BRFK sajtóügyeletese pénteken. Azt is elmondta, hogy Bácsfi Dianát utoljára szeptember 30-án érték tetten, amint Szálasi Ferencet ábrázoló plakátokat ragasztott ki a fővárosban a Teréz körúton. Bácsfi Diana ellen közösség elleni izgatás alapos gyanújával a Nemzeti Nyomozó Iroda is eljárást folytat.








Három vétség-ügy

Bácsfi Diana mindhárom, Budapesten elkövetett önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatti ügyében jelenleg a BFRK jár el. Bácsfi Diana az elmúlt hetekben az V. kerületi Kossuth Lajos utcában, a VI. kerületi Teréz körúton és a XIV. kerület Thököly úton ragasztott ki az önkényuralmi jelképre, a nyilaskeresztre emlékeztető plakátokat.

Nyilaskeresztre emlékeztető ábrák


Tafferner Éva, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a csütörtök este lefoglalt plakátokon nyilaskeresztre emlékeztető ábrázolások láthatók. Ebben az ügyben a rendőrség önkényuralmi jelkép használatának megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást Bácsfi Diana ellen, az illetékes önkormányzat pedig hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés miatt. A sajtóügyletes hozzátette: a rendelkezésre álló adatok szerint csütörtök este lakossági bejelentés érkezett a XIV. kerületi kapitányságra, hogy két személy plakátokat ragaszt a Thököly úton. A rendőr járőr a helyszínen igazoltatta Bácsfi Diánát és egy 19 éves fiatalembert. Megállapította, hogy a kiragasztott 10 darab plakáton önkényuralmi jelképnek minősülő ábrázolás látható. Mindkettőjük ügyében a hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés, valamint önkényuralmi jelkép használatának vétsége megalapozott gyanúja miatt megindult az eljárás. A plakátokat a rendőrség eltávolította.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik