Belföld

Októberben nyit a Lidl

Október közepén megnyitja magyar bolthálózatát az alacsony árakat alkalmazó Lidl áruházlánc - tudta meg a Napi Gazdaság.

A német cég ugyan hallgat a nyitás pontos idejéről, de várhatóan egyszerre adja át az ország több pontján létesített, 1600-2000 négyzetméteres alapterületű egységeit – értesült a Napi Gazdaság.

Azzal, hogy a 700-800 cikket kínáló üzlethálózat nem vásárolja, hanem gyártatja termékeit, így a szokásos árnál 15-30 százalékkal is olcsóbban értékesítheti azokat. Sajtóinformációk szerint több városban megtelepült, nyitásra a kész a cég: elkészült 30 ezer négyzetméteres, székesfehérvári logisztikai központja, valamint készen áll Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Veszprémben, Tapolcán, Székesfehérváron, Gyulán, Kalocsán, Pápán és Esztergomban is.

Szakértők szerint az idén 10-15, hosszabb távon azonban 100 áruház megnyitását tervező német Lidl színrelépése olyan robbanást okoz majd az élelmiszerek piacán, mint amilyet az Electro World megjelenése hozott a műszaki cikkeknél.

Az agresszív árpolitikával érkező német áruházlánc várhatóan nem csak a diszkontok, hanem a hipermarketek pozícióit is érinti majd.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik