Belföld

Budapest Befektetési Kártya

Közel 10 évvel ezelőtt indította útjára az egyik legnépszerűbb termékét a Budapest Bank. A bevezetés idején a Bank szakemberei a kor legfejlettebb bankkártya-technikáját ötvözték egy nyíltvégű értékpapír befektetési alap legkedvezőbb tulajdonságaival, így született meg az egyedül álló Budapest Befektetési Kártya.

A Budapest Befektetési Kártya egyszerre befektetési/megtakarítási lehetőség és egy hagyományos Mastercard típusú bankkártya.
A Budapest Befektetési Kártya különlegességét az adja, hogy a kártya mögött egy hagyományos banki folyószámla helyett a Budapest Pénzpiaci Alap áll. Ez a kártyabirtokosok számára azért előnyös, mert míg a hagyományos folyószámlák esetében a felhalmozott kamatokat csak bizonyos időszakonként írják jóvá az Ügyfelek számláján, addig a Budapest Befektetési Kártyán napról napra nő felhasználható egyenleg.

Hogyan lehetséges ez?

A kártyaszámlára érkező pénzből az ügyfél számára automatikusan Budapest Pénzpiaci Befektetési Jegyeket vásárolnak, míg a számláról való költés, illetve készpénzfelvétel esetén befektetési jegyek eladásával fedezik a tranzakciókat. A befektetések maximális biztonsága érdekében az alap portfóliójában kizárólag alacsony kockázati szintet képviselő értékpapírok, például a magyar állam által kibocsátott kincstárjegyek, illetve bankközi betétek vannak. A Befektetési Kártya birtokosok számára ezek az eszközök biztosítják a hagyományos folyószámlák kamatát lényegesen meghaladó hozamot.

A befektetők biztonságát növeli, hogy a Budapest Bank a befektetési alap éves teljesítményére garanciát vállal. A Bank minden negyedévre előre meghirdet egy irányadó hozamszintet. Amennyiben az Alap éves hozama nem érné el e hozamszintek számtani átlagát egy garancia időszakra vonatkozóan, úgy a Bank különbözetnek megfelelő összeget jóváírja az ügyfelek számláján. A Kártya bevezetése óta a garancia érvényesítésére még soha nem volt szükség, sőt az Alap jellemzően több százalékkal túlteljesítette a vállalt szintet.

Annak ellenére, hogy ilyen kedvező tulajdonságokkal bír ez a termék, a kártyabirtokosok ugyanolyan egyszerűen és kényelmesen használhatják, mint más hagyományos bankkártyákat. A Befektetési Kártyát is ugyanúgy használható vásárlásra, készpénz felvételre, mint átutalásra vagy akár a havi fizetés fogadására.

A Budapest Bank a kártya mellé számos értéknövelt szolgáltatást nyújt díjmentesen. Minden kártyabirtokos egész Európára kiterjedő utas- és poggyászbiztosításban részesül, így szükségetlenné válik utazásonként külön-külön biztosítást kötni, ami nemcsak pénzt, de értékes időt is megtakarít az utazni készülők számára.

A kártyahasználat biztonságát tovább növeli a Budapest Mobilbank Plusz szolgáltatása, amely nemcsak a számlát érintő terhelésekről értesíti a számlatulajdonosát, hanem lehetőséget biztosít sms-üzenetek segítségével a kártya limit és más alapvető beállításainak módosítására is. A szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek másodpercek alatt változtathatják meg például a vásárlási, illetve készpénzfelvételi limiteket. Egy óvatos ügyfél akár, mindkét limitet 0 Ft-ra állítva lehetetlenné teheti illetéktelenek számára a kártya használatát, ugyanakkor szükség esetén – a módosítást követően – ő bármikor hozzáférhet a számlán tartott összeghez.


Tovább >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik