Belföld

Záró értékén nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2 pontos emelkedéssel, 12 827 ponton nyitott szerdán.

Zillich István, a Takarékbank üzletkötője enyhe emelkedésre számít, elsősorban a blue chip papíroknál. Jó hírnek tartja a BorsodChem szerdai londoni debütálását, amivel szavai szerint egy újabb likvid papírja van a magyar piacnak. Véleménye szerint továbbra is vannak vevők a piacon, így folytatódhat az optimista hangulat, legfeljebb az olajárak további emelkedése lehet kissé visszatartó erő.

Gratzer Zoltán, a Concorde Értékpapír Rt. üzletkötője szerint egy kisebb korrekció “ráférne” a piacra a hét eleji emelkedés után. A vezető papírok közül továbbra is élénk kereskedést vár a Matáv és a Mol piacán. A Mol árfolyama véleménye szerint napközben elérheti a 10 ezer forintot, de valószínűleg alacsonyabban zár.

A BUX kedden ismét új történelmi csúcson, 12 825 ponton zárt, az előző napi záró értékhez képest ez 159 pontos, 1,25 százalékos emelkedés. A részvénypiac forgalma magas, 13,48 milliárd forint volt, a vezető részvények drágultak a hétfői záráshoz viszonyítva, a Mol történelmi csúcson zárt.

A Matáv 0,96 százalékkal 838 forintra, a Mol 1,47 százalékkal 9985 forintra, az OTP 0,40 százalékkal 4505 forintra, a Richter 2,10 százalékkal 24 100 forintra erősödött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik