Belföld

Tízmilliárdos tőkeemelés a Vodafone-nál

Korábbi hitelei törlesztésére, illetve fejlesztései finanszírozására jelentős tőkeemelést hajtottak végre a Vodafone Magyarország Rt.-nél - olvasható a Napi Gazdaságban

Mintegy tízmilliárd forintos tőkeemelést hajtottak végre a Vodafone Magyarországnál, amelynek eredményeként a cég jegyzett tőkéje immár meghaladja a 62,7 milliárd forintot – derül ki a cégbírósági adatokból.

A szeptember 1-jén lezajlott ügyletben a társaság kisebbségi tulajdonosa, az Antenna Hungária (AH) Rt. már nem vett részt, csak a cég angliai anyavállalata – hiszen ekkor már a végjátékhoz közeledett az AH kiszállása, aminek zárása novemberre várható.

Vitai Attila, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy a cégnek a napi működéshez nem lett volna szüksége erre a forrásra, ám miután a társaság korábban 350 millió eurós hitelt vett fel, ennek egy részét most – előrehozott fizetésként – ki akarják egyenlíteni.Az említett tízmilliárdból jut egy új számlázási rendszer bevezetésére is, s a cég már gondol a harmadik generációs (3G) mobiltelefon-szolgáltatás elindításához szükséges fejlesztésekre is. Mindezeken túl a hálózat további bővítését is finanszírozhatják az összegből, amire a növekvő ügyfélszám miatt van szükség, a cég előfizetőinek száma ugyanis meghaladja az 1,6 milliót – mondta Vitai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik