Belföld

László Boglár lesz a kormányszóvivő

László Boglár, a Magyar Fejlesztési Bank eddigi kommunikációs igazgatója lesz az új kormányszóvivő - értesült az Inforádió.

A 37 éves László Boglár korábban több napilapnál, hetilapnál, gazdasági szaklapnál is dolgozott, és hosszú időt töltött a Magyar Televízió gazdasági műsorainak vezetésével is. Az MFB előtti utolsó munkahelye a Népszavánál volt.

Lapértesülések szerint Gyurcsány Ferenc nőt és újságírót szeretett volna mindenképpen kormányszóvivőnek felkérni. László Boglár mellett Jakupcsek Gabriella és állítólag Mélykuti Ilona neve is felmerült ám vélhetően mindketten nemet mondtak az ajánlatra.


A nap folyamán László Boglár megerősítette a kinevezéséről szóló híreket és közölte, hogy délután tárgyal a miniszterelnökkel a részletekről. A Hiradó online szerkesztőségenek kérdésre miszerint mennyire kemény dió nőként ilyen posztot vinni, a szóvivő úgy fogalmazott: a megbízott személy mindenképpen borotvaélen táncol majd. Különösen egy ilyen miniszterelnök mellett, mint Gyurcsány Ferenc, aki bármilyen helyzetet maga is, könnyen kommunikál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik