Belföld

Kürti Sándor átadta a stafétabotot

Az adatmentési technológiájáról ismert Kürt fennállásának 15 éves évfordulóján dr. Kürti Sándor átadta a vezérigazgatói posztot és ezzel a cég operatív irányítását Kmetty Józsefnek, a cég eddigi kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének.

Kmetty József vezérigazgató elmondta, hogy a vezetőváltás mellett a Kürt folytatja az elmúlt 2 évben végrehajtott terjeszkedést, és az 1-1 millió eurós német és osztrák beruházás után jelenleg Ázsiában és Amerikában is folytat cégalapítási tárgyalásokat.

A vezetőváltás nem érinti a Kürt tevékenységének fő irányvonalát, azaz a Kürt Magyarországon továbbra is meg kívánja őrizni piacvezető pozícióját mind az adatmentés, mind az információbiztonság területén.
Dr. Kürti Sándor, aki ezentúl a részvénytársaság elnökeként tevékenykedik, a cégcsoport jövőképének, stratégiájának kialakítását tekinti fő feladatának. “Most érett meg a helyzet arra, hogy tulajdonosként kizárólag a cég stratégiájára koncentrálhassak, és a korábbinál nagyobb távolságból kísérhessem figyelemmel a cégcsoport tevékenységét. Ez annál is fontosabb, mert a stratégiai feladatunk jóval bonyolultabb, mint azt néhány éve gondoltam volna. Három, különböző országban tevékenykedő vállalat mai és jövőbeni játszóterét kell meghatározni, nem beszélve a jövőbeni terjeszkedési terveinkről.” – nyilatkozta dr. Kürti Sándor.

A Kürt Rt. 1989-ben kezdte meg működését, és néhány éven belül már világszerte ismerték, elismerték adatmentési technológiáját. Jelenleg mintegy 2 000 adatmentési problémát old meg évente. A Kürt, az adatmentés mellett, 1997 óta az informatikai biztonsági technológiák fejlesztésével is foglalkozik és jelenleg több mint 50 sajátfejlesztésű terméket értékesít ezen a piacon.

A Kürt Computer Rendszerház Rt. 2002-ben alapította meg első külföldi leányvállalatát, a Kuert Datenrettung Deutschland GmbH-t. A második cégalapításra 2004 elején került sor: a Kuert Datenrettung Austria GmbH-t a német leánycéghez hasonlóan egymillió eurós beruházással hozták létre.

Kmetty József (36) 1991-ben csatlakozott a Kürt csapatához, ezt megelőzően már a Magyar Optikai Műveknél az adattárolás technológia fejlesztésén dolgozott. 1996-ban a Kürt tulajdonosai delegálták az AST magyarországi disztribúciójának vezetésére, a G70 kft ügyvezetői székébe. Kmetty József 1998-ban az időközben részvénytársasággá alakult Kürt kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi posztjára tért vissza és a Kürt igazgatóságának tagjává választották. Szellemi atyja és egyik kidolgozója volt a Kürt információbiztonsági portfoliójának, amely azóta a Kürt sikeres üzletágává vált, és amelynek révén ma a Kürt elismerten a hazai információbiztonsági piac vezető tanácsadó és szakértő vállalata.

A Kürt számos díjat nyert az elmúlt években is, 2003-ban az Informatikai Biztonsági Technológia kifejlesztéséért Informatikai Innovációs Díjat kapott. Az idei évben Kürti Sándor a köztársasági elnöktől átvehette a Széchenyi-díjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik