Belföld

Meghirdették a Tokaj Kereskedőházat

Nyilvános, egyfordulós hirdet a Tokaj Kereskedőház Rt-re az ÁPV Rt. A 197 ezer, egyenként 10 000 forint névértékű, névre szóló törzsrészvények a társaság jegyzett tőkéjének 85 százalékát képviselik.

Amennyiben eredményes lesz a pályázat, az ÁPV Rt. további 35 ezer, egyenként 10 000 forint névértékű törzsrészvény kedvezményes megvásárlásának a lehetőségét ajánlja fel a munkavállalóknak.

A nyertes pályázó a munkavállalóknak felajánlott, de általuk át nem vett részvényeket is köteles az törzsrészvények adás-vételénél meghatározott árfolyamon és feltételekkel megvásárolni. A nagyobbik pakett legfeljebb 10 százalékát kárpótlási jegyben is megveheti a vásárló.

A kereskedőháznál 100 millió forint tőkeemelés szükséges, de csak 80 milliós emelést vár el az ÁPV Rt. Ezt az összeget a vételár kifizetésével egy időben kell megfizetnie a vásárlónak. A fennmaradó felet legkésőbb 2005. szeptember 30-áig kell megfizeti.

Az ajánlatok benyújtására meghatározott napig az ajánlattevőnek 150 millió forint bánatpénzt kell átutalnia az ÁPV Rt.-nek. A pályázatokat november 4-ig lehet benyújtani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik