Belföld

Medgyessy utazó nagykövet lesz

Valószínűleg gazdasági és nemzetközi misszióra kéri fel a volt miniszterelnököt Gyurcsány Ferenc. Medgyessy Péter esetenkénti megbízással kapná meg az utazó nagykövet szerepét - értesült a radio.hu.

Nemzetközi ügyekben, gazdasági tárgyalásokon képviseli majd Magyarországot Medgyessy Péter a jövőben. A volt miniszterelnök nem hivatalos funkcióban, hanem esetenkénti megbízással vesz részt megbeszéléseken, mert ismertsége, és jó kapcsolatai sokat használhatnak az országnak.

Az eddigi nyilatkozatokból úgy tűnik, hogy Medgyessy Pétert gazdasági misszióra kérik fel, ő képviseli majd Magyarországot különböző nemzetközi tárgyalásokon, konferenciákon, hiszen neve ismert a világ számos országában. A konkrétumokról jövő héten dönt a Gyurcsány-kormány, és akkor dolgozzák majd ki a részleteket. A jószolgálati, úgynevezett utazó nagykövetek költségtérítést kapnak, de havi fizetést, járandóságot nem.

Medgyessy Péternek egyébként továbbra is a Parlamentben lesz a dolgozószobája. A hatályos törvények alapján a volt miniszterelnökök még két évig tarthatnak kétfős titkárságot, jár nekik a szolgálati gépkocsi sofőrrel és testőrrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik