Belföld

Bérautókkal frissít a Posta

A Magyar Posta (MP) Rt. közbeszerzési pályázatot írt ki 165 darab középkategóriás, benzinüzemű személygépkocsi, valamint 25 darab mikrobusz tartós bérletére - közölte a Magyar Posta Rt.

A közlemény szerint az MP Rt. személyautóinak átlagéletkora megközelíti a hat évet, a járművek átlagosan 200 ezer kilométert futottak, üzembiztonságuk nem megfelelő. Az elöregedett járműpark üzemeltetésére a társaság 2004-ben várhatóan százmillió forintot meghaladó összeget kénytelen költeni.

A járművek bérlésével a MP Rt. éves szinten 100 millió forint megtakarítást remél. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott cégnek ugyanis kötelezettséget kell vállalnia a gépjárművek szervizelésére, vizsgáztatására, szükség esetén csereautók biztosítására. A közbeszerzési eljáráson kiválasztott cég várhatóan a jövő év tavaszán adja át a postának a járműveket.

Az MTI korábbi híradása szerint a társaság 2004-ben mintegy 19 milliárd forint beruházást, fejlesztést tervez. Ebből mintegy 2 milliárd forintért vásárolnak 850 áruszállító járművet, illetve bérelnek autókat.

Az MP Rt. 3 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el tavaly, szemben a 2002-ben regisztrált 9 milliárd forint veszteséggel.

A posta tavaly, a 2002. évi 126 milliárd forinttal szemben 139,5 milliárd forint árbevételt ért el. Az idén a cég 152 milliárd forint árbevétellel és a múlt évihez hasonló adózás előtti eredménnyel számol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik