Belföld

Terrortámadástól tartanak az amerikai elnökválasztás előtt

Az amerikai hatóságok továbbra is attól tartanak, hogy az al-Kaida terrorszervezet a november elején tartott elnökválasztás előtt merényletet hajt végre az Egyesült Államokban.

A terrorizmus elleni harc több magas rangú illetékese névtelenséget kérve hétfőn úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy utoljára tavasszal szereztek a titkosszolgálatok olyan értesülést, miszerint a terroristák az elnökválasztás előtt akciót terveznek. “Új információ nincs, de olyan értesüléshez sem jutottunk, hogy a terroristák elálltak volna tervüktől” -hangsúlyozták.

A szakértők szerint egy terrorista támadás alapvetően a terroristák által elvetett demokráciát megtestesítő választást venné célba, és nem arra szolgálna, hogy megpróbálják befolyásolni az amerikai elnökválasztás eredményét.

“Azt tudjuk, hogy (a terroristák) Bush elnököt nem zárták a szívükbe. Arról viszont nincs tudomásunk, miként vélekednek John Kerry szenátorról, a demokraták elnökjelöltjéről” – mondta egy titkosszolgálati tisztviselő.

Az Egyesült Államokban az idén már rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a terrorista veszély miatt a II. világháborús veteránok májusban tartott washingtoni találkozója idején, az athéni olimpia két hete alatt, valamint a demokraták és a republikánusok elnökjelölő konvenciójának napjaiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik