Belföld

Kormányváltás: távozók és új felszállók

Valószínűleg távozik a munkaügyi tárca éléről Burány Sándor, utódja Simon Gábor szocialista képviselő lehet - tudta meg a Magyar Hírlap.

Feltehetőleg Csillag István gazdasági miniszter sem marad a tisztében, helyét Gaál Gyula eddigi államtitkár veheti át, de olyan változat is felvetődött, hogy a tárcát a szocialisták kapják, cserébe az igazságügy- vagy a külügyminiszteri tisztért. Az előbbire az MSZP elfogadná Fodor Gábor jelölését.

Gyurcsány Ferenc, aki tegnap vette át a kormányalakításai megbízást, ígéretéhez híven továbbra is hallgat az új kormány összeállításáról, egyelőre csak azt tudni, hogy Kis Péter és Draskovics Tibor pénzügyminiszter a helyén marad.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Figyelő értesülése szerint Somogyi Ferenc, a Külügyminisztérium euroatlanti integrációs ügyekért felelős volt államtitkára lehet a befutó a külügyminiszteri poszton a Gyurcsány-kormányban.

Somogyi Ferenc a Horn-kormány idején a NATO-csatlakozási tárgyalásokon a magyar delegáció vezetője volt, egyben az akkori kormányzati ciklus végén az EU-csatlakozási tárgyalások is az ő irányításával kezdődtek meg.

Jelenleg a Matáv macedóniai érdekeltsége, a MakTel távközlési társaságban többségi tulajdonos Stonebridge Communications AD vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik