Belföld

Felpörgött a BMW

A német luxusautó-gyártó BMW ismét megerősítette: rekordszintű várható 2004-es eredmény- és bevétellel számol, miután az év első kilenc hónapjában növekedtek eladásai.

A BMW márka eladásai 9 százalékkal 740 ezerre nőttek a szeptemberig tartó időszakban, míg a csoport teljes bevétele, 8 százalékkal 880 ezer fölé jutott – mondta el a párizsi autószalon alkalmából a társaság pénzügyi vezérigazgatója, Stefan Krause.

A csoport szeptemberi eladásai az előzetes adatok alapján legalább 10 százalékkal nőttek – tette hozzá, és kiemelte, hogy a nyersanyagárak emelkedése rövid távon nem aggasztja, mert a BMW származékos ügyletekkel fedezte magát a magasabb acélárak ellen – éppen úgy, mint a deviza árfolyamok ingadozása ellen.

A BMW továbbra is arra számít, hogy növekedése idén megközelítheti a 10 százalékot, profitja így rekordnagyságú lehet; a csoport eladási célkitűzése 2008-ra változatlanul 1,4 millió jármű. A cég üzemeinek kapacitás-kihasználtsága magas, több közülük száz százalék felett teljesít. Krause úgy látja, hogy a közeljövőben nem változik ez a helyzet.

A BMW árfolyama a mai kereskedésben 1,1 százalékkal 33,88 euróra csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik