Belföld

Vezetőcserék a Deutsche Banknál

Komoly személyi változtatásokat jelentett be felső vezetésében a Deutsche Bank; Németország legnagyobb bankja új vezetőt nevezett ki hazai tevékenysége élére.

A bank vezérigazgatója, Josef Ackermann nyilatkozatban közölte, hogy e változások segíteni fogják annak a célnak az elérését, hogy év végére 25 százalék legyen a Deutsche Bank tőkearányos nyeresége; erre a célkitűzésre egyre növekvő szkepticizmussal tekintettek a befektetők.

A Deutsche most bejelentette, hogy a bank németországi tevékenységét a jövőben Jürgen Fitschen irányítja majd; a befektetési banki tevékenység vezetését a jövőben Anshu Jain és Michael Cohrs végzi. Az eszközgazdálkodásért felelős vezető Kevin Parker lesz, Pierre de Weck marad a privát banki üzletág élén, és továbbra is Rainer Neske lesz a kiskereskedelmi üzletág első embere. Tom Hughes, aki korábban az eszközgazdálkodást irányította, alkotószabadságot kapott.

Az átrendezést örömmel fogadták a befektetők, mert úgy vélik, ezzel Ackermann beismerte a bank egyes ágazatokban mutatott rossz teljesítményét és elkötelezettségét a befektetési banki tevékenység iránt. Választ jelenthet a váltás arra a nyomásra is, ami a bankot – az Ackermann által előnyben részesített nemzetközi irányból – “haza” irányította.

A Deutsche Bank részvényeinek árfolyama 0,64 százalékkal 60,01 euróra emelkedett, miközben a DAX index csak minimális mértékben erősödött és az európai banki ágazati index is csak 0,2 százalékkal jutott magasabbra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik