Belföld

Ismét amerikai túszt végeztek ki a terroristák

Egy iszlámista internetes honlap videofelvételt tett közzé hétfőn, amelyen Abu Muszab az-Zarkávi terrorista vezér állítólag személyesen lefejezi az általa vezetett at-Tauhíd val-Dzsihád szervezet amerikai túszát.

A kilencperces felvétel hitelessége megbízhatóan nem ellenőrizhető, de annak a terroristának a hangja – aki a narancssárga overálba öltöztetett, bekötött szemű, zokogó túsz, , bizonyos Eugene Armstrong építési vállalkozó mögött állva a kivégzésről szóló közleményt felolvassa – állítólag hasonlít a csoport jordániai vezetőjének korábbi közleményein hallott hanghoz.

“A szervezet hamarosan végez másik amerikai és brit túszával is, akiket – csakúgy mint a most megölt amerikait – szintén a múlt csütörtökön Bagdadban rabolt el. Azért öli meg túszait, mert a megszállók nem teljesítették követelését, hogy engedjenek szabadon minden női foglyot az iraki börtönökből” – hangzik a terroristák közleményében.

A kép – amelyen még négy fegyveres terrorista látszik, a csoport zászlajával a háttérben – jól láthatóan mutatja, amint a közleményt beolvasó férfi kést ránt, odaront a túszhoz és elvágja a torkát. A levágott fejet a terrorista felemeli, majd visszahelyezi a holttestre.

A szélsőséges csoport hétfői közleményében egyúttal a fogságában lévő másik két túsz – az
amerikai Jack Hensley és a brit Kenneth Bigley – közelgő kivégzésével fenyegetőzött arra az esetre, ha követeléseit továbbra sem teljesítenék. Eugene Armstrongot és két társát múlt csütörtökön rabolták el az iraki főváros Manszúr nevű negyedében lévő szállásukról.

Hétfőn egy washingtoni tisztségviselő közölte: megtalálták az Irakban lefejezett amerikai túsz holttestét. A neve elhallgatását kérő tisztségviselő elmondta, hogy Eugene Armstrong építési vállalkozó tetemeként azonosították a lefejezett férfi holttestet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik