Belföld

Razzia a Parlamentben

Dohányfüst ellenes razziát tartott a Parlamentben az V. kerületi Állami Népi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az ellenőr láttán a képviselők elnyomták cigijeiket és berohantak az ülésterembe.

Dr. Balázs Vera tiszti főorvos egy munkatársával járta körbe az alsóházi termet, ahol a Magyar Köztársaság Országgyűlése éppen plenáris ülést tartott értesült az X-Press. Az V. kerületi ÁNTSZ munkatársának egyetlen képviselőt sem sikerült fülön csípnie tiltott helyen való dohányzás vétségével, mert – mint mondta – a képviselők a századelőről származó szivartartóban elnyomták cigarettáikat és beszaladtak előle az ülésterembe. Dr. Balázs kifejtette, a honatyák és honanyák fegyelmezetlenek, mert nem veszik igénybe a kijelölt dohányzóhelyeket.

Ugyanakkor kérdéses, hogy a dohányzás elleni törvény be nem tartása miatt kiszabható 30 ezer forintos büntetést be lehet-e hajtani a mentelmi joggal bíró képviselőkön. Talán emiatt a tiszti főorvos elsősorban nem miniszterekre, államtitkárokra és képviselőkre vadászott, hanem a politikusok szakértőit, háttérembereit és újságírókat vette célba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik