Belföld

Bulgáriában terjeszkedik a Praktiker

Megnyitotta első barkácsáruházát a bolgár fővárosban, Szófiában a Praktiker. Ezzel a vállalat folytatja tovább sikeres külföldi terjeszkedését Kelet-Európában.

Mivel a bolgár háztartások több mint 96 százaléka rendelkezik saját ingatlantulajdonnal, nagyfokú felújítási igény feltételezhető. Ezért a választék súlypontjait elsősorban az építőanyagok, szerszámok és gépek képezik, de a dekorációs terület is jelentős. A választék 90 százaléka hazai gyártásból származik, a többi 10 százalék európai beszállítóktól vagy a Távol-Keletről származó importáru.

A Praktiker Bulgáriában is azzal az igénnyel érkezett, hogy vásárlói számára a szolgáltatás, minőség és ár szempontjából a lehető legjobb kínálattal álljon elő. „Az országok szerint specializált választék és az erősen motivált munkatársak mellett ez külföldi sikereink egyik legfontosabb tényezője“ – mondta Michael Arnold, a külföldi területekért felelős elnökségi tag.

Az első szófiai barkácsáruház 110 munkatársat fog foglalkoztatni, további harmincan pedig a bolgár leányvállalat főhadiszállásán tevékenykedik majd. A Szófiában most megnyitott barkácsáruházzal a Praktiker nem németországi áruházainak száma 59-re emelkedett, ebből 52 áruház Kelet-Európában található.

A vállalat jelenleg 15.000 munkatársat foglalkoztat Európa-szerte, ebből 4.400 főt Németországon kívül. A Praktiker Magyarországon 14 áruházzal rendelkezik, a 15. szolnoki üzletegység idén novemberben nyílik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik