Belföld

Huszonötmilliárdos hitel az egészségügyi dolgozóknak

A járóbeteg-szakellátás privatizációjához kapcsolódó, az egészségügyi dolgozók tulajdonszerzését segítő, 25 milliárd forintos, hosszú lejáratú hitelkonstrukciót jelentett be Kökény Mihály a VI. országos járóbeteg-szakellátási konferencián.

“A hitelnyújtás a programunkhoz csatlakozni kívánó kereskedelmi bankok közreműködésével történik (…), a Magyarországon legkedvezményesebben hozzáférhető kamattal” – mondta a miniszter az MTI-nek. Kijelentette, hogy ez a program a járóbeteg-szakellátás “valódi, dolgozói típusú privatizációját” szolgálja.

Kökény Mihály a konferencián elmondta, hogy az egészségügyi ágazat vezetése egyelőre nem tudja pontosan megmondani, mire mennyi pénz lesz, mert egyes kérdések még nem dőltek el, és a költségvetés sincs még kész. Cáfolta azonban azokat a sajtóértesüléseket, amelyek az ágazati előirányzatok befagyasztásáról vagy nominális csökkentéséről szólnak.

“Nem változik a következő kormány elszántsága és elkötelezettsége – hangsúlyozta Kökény Mihály -, hogy egy hatékony, korszerű, igazságos (…) egészségügyi rendszeren dolgozzon, amelyben méltó módon lehet gyógyulni és gyógyítani.” Hozzátette, hogy “ez ma nincs, vagy csak korlátokkal van így. Ahhoz, hogy a dolgok megváltozzanak, olyan szemléletnek kell teret nyernie a politikában, amely az egészség támogatását befektetésnek tekinti.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik