Belföld

Az FBI 87 millió dollárnyi illegális szoftvert foglalt le

Az amerikai hatóságok két évig tartó nyomozásának eredményeként az USA történetének egyik legnagyobb kalózszoftver zsákmányát tudták lefoglalni, és vádat emeltek 11 ember ellen.

A kaliforniai, washingtoni és texasi illetőségű gyanúsítottakat bűnszövetségben elkövetett kalózszoftver forgalmazással vádolják, aminek kiskereskedelmi értéke meghaladja a 30 millió dollárt, közölte az illetékes kaliforniai ügyészi hivatal. Ez az érték 87 millió dollárra nőhet, ugyanis a letartóztatásokkal egy időben végrehajtott házkutatások során az FBI ügynökei további 56 millió dollár értékű készletekre bukkantak, amelyek a Microsoft, a Symantec és az Adobe szoftvereinek kalózmásolataiból tevődtek össze.

A hamisítványok túlnyomó többsége Microsoft termék volt, melyek kereskedelmi értéke a 80 milliót közelíti, ami a cég történetének legnagyobb kalózszoftver zsákmánya volt. A cég szorosan együttműködött a Los Angeles-i hatóságokkal a „Digitális martalóc” fedőnéven futó akcióban.

A gyanúsítottak ellen már vádat emelt a vádesküdtszék, tárgyalásuk szeptember 20-án kezdődik. Ha bűnösnek találják őket 15-75 év börtönre számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik