Belföld

USA: emelkedtek az árak, többen kértek munkanélküli segélyt

Az Egyesült Államokban augusztusban 0,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, az élelmiszer- és energiaárak nélkül számolt maginfláció is 0,1 százalék volt.

A Dow Jones Newswires-CNBC által megkérdezett 20 szakértő véleményének az átlagában 0,2 százalékos augusztusi átfogó infláció szerepelt a júliusi 0,1 százalékos fogyasztói árcsökkenést és a júniusi 0,3 százalékos fogyasztói árindex-emelkedést követően. Az élelmiszer és energiaárak nélküli maginflációra a szakértők augusztusra 0,2 százalékos növekedést vártak a júliusi 0,1 és a júniusi ugyancsak 0,1 százalékos emelkedés után.

Nőtt a munkanélküli segélyért először folyamodók száma

Tizenhatezer fővel 333 ezerre nőtt a múlt héten az először munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban. Növekedés volt az elemzők előzetes várakozása is. A Dow Jones Newswires-CNBC által megkérdezett 13 elemző véleményének az átlaga szerint a szeptember 11-én záródott héten a segélyért folyamodók száma 26 ezerrel bővült az egy héttel korábbi 44 ezres csökkenés és az azt megelőző heti 21 ezres növekedés után.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik