Belföld

Az OTP szab irányt a BÉT-nek csütörtökön

Az OTP szabhat irányt a BUX-nak csütörtökön, de bizonytalanok a bankpapír piacán várható ármozgások - derült ki az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők rövid helyzetelemzéséből.

Deák Balázs, az Inter-Európa Bank elemzője kifejtette: a pénzügyi vállalkozásokat jövőre érintő 24 százalékos nyereségadó mintegy 10 milliárd forintos nettó eredménykiesést jelenthet az OTP számára, és ez a részvény árfolyamát is jelentősen csökkentette szerdán. Véleménye szerint a bankpapír megítélése továbbra sem lesz kedvező, emiatt nem valószínű, hogy korrigál a papír, inkább stagnálhat vagy tovább csökkenhet az ára.

Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője szintén úgy véli, hogy az OTP határozhatja meg az index irányát, és mivel nagy a bizonytalanság az OTP-t illetően, ezért a BUX-ra vonatkozó előrejelzés is bizonytalanságot hordoz magában.

Fazekas Péter szerint elképzelhető, hogy az OTP piacán a befektetők továbbra is eladással reagálnak a kedvezőtlen hírekre, de arra is van esély, hogy akár jelentősen visszaerősödjön a papír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik