Belföld

A Yahoo megvásárolja a Musicmatch céget

A Yahoo kedden bejelentette, hogy 160 millió dollárért megveszi a digitális zeneszoftver-fejlesztő és zeneszolgáltató céget.

A San Diego-i székhelyű Musicmatch üzemelteti az előfizetéses zeneszolgáltatást, az On Demand-ot, tavaly szeptember óta pedig működteti saját letöltési szolgáltatását, a Musicmatch Downloads-t.

Az 1997-ben alakult cég kínálja azt a Windows szoftvert is, amelyet az Apple iPod zenelejátszójával árulnak, valamint a Musicmatch Jukebox szoftvert, amellyel a felhasználó digitális zenei gyűjteményét tudja lejátszani, CD-re égetni, letölteni és rendszerezni.

A Yahoo közölte, tartja magát elhatározásához, hogy „komoly szereplő lesz a digitális zenében”. A Musicmatch megszerzésével a cég zeneszolgáltatásának hallgatósága a jelenlegi 12,9 millióról 23 millióra nő, jórészt a Musicmatch online rádióhálózatának köszönhetően. A Musicmatch zeneszolgáltatásának pedig 225 ezer előfizetője van.

A Yahoo a részletek ismertetése nélkül közölte hogy év végéig számos innovatív termékkel és új kezdeményezésekkel tervezi bővíteni digitális zenei üzletágát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik