Belföld

Budapestre jött a legtöbb külföldi turista

Az év első hét hónapjában a külföldi vendégek száma 9, az éjszakák száma 3 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.

A KSH gyorsjelentése szerint az év első hét hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek külföldi vendégekből eredő forgalma megélénkült, belföldieké mérséklődött az előző év azonos időszakához képest.

Júliusban 2740 kereskedelmi szálláshely közel 80 ezer szobával és 315 ezer férőhellyel állt a vendégek rendelkezésére. A főszezon első teljes hónapjában 770 szálloda, köztük 55 gyógy- és 15 wellness-szálloda működött az országban. Az összes férőhely több mint egyharmadával rendelkeztek a szállodák. 2004 január–júliusában a kereskedelmi szálláshelyek több mint 1,7 millió külföldi vendéget fogadtak, akik 5,7 millió vendégéjszakát töltöttek el.

A vendégek száma 9, az éjszakák száma 3 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. A növekedés lényegében 2003 utolsó negyedévében kezdődött, ami folytatódott 2004-ben is. A külföldivendég-forgalom bővülése majdnem teljes egészében Budapesten jelentkezett, Közép-Magyarországot kivéve a tervezési-statisztikai régiók szinte mindegyikét csökkenés jellemezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik