Belföld

Kuncze: az M6-os ügyében nem volt korrupció

Az M6-ra beérkezett pályázatok közül a bírálóbizottság a legolcsóbb, legjobb ajánlatot választotta ki, és ezt Csillag István gazdasági miniszter tudomásul vette - mondta Kuncze Gábor az SDZDSZ elnöke a csütörtöki Nap-kelte adásában.

“Ha valaki itt korrupciót emleget, az téved, és egyébként pedig biztos, hogy a másik két cég is alkalmas az autópálya megépítésére, de az ajánlatuk rosszabb volt” – mondta a pártelnök.

Kuncze Gábor az egyik napilapban korábban megjelent, az M6-os autópályával foglalkozó tanulmányról azt mondta: “érdekes dolog, hogy a Magyar Nemzetben megjelent egy tanulmány, amelyet az egyik vesztes fél készített valóban a miniszterelnök számára; az M6-os pályázat esetében egy tízfős bírálóbizottság döntött, ennek persze a miniszter nem tagja, és kiválasztotta a legolcsóbb ajánlatot három olyan ajánlat közül, ahol egyébként mindegyik szereplő képes lett volna megépíteni” az autópályát.

“Csillag István, ha ezt a döntést megváltoztatta volna és a bizottság javaslatával szemben egy esetleg drágább ajánlatot választ ki, akkor mindenféle kérdéseket fel lehetett volna tenni. Csillag István azonban tudomásul vette a bizottság döntését” – tette hozzá a politikus.

A szabad demokrata pártelnök arra a kérdésre, hogy Medgyessy Péter távozó miniszterelnök egy korábbi interjújában azt éreztette, hogy problémái voltak ezzel a pályázattal, úgy reagált: “legfeljebb annyi lehet, hogy mást szeretett volna győztesként látni, de ez nem szerelmi kérdés, a bírálóbizottság a tények alapján kiválasztotta a szerinte legolcsóbb és legjobb ajánlatot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik