Belföld

Indulhat a Borsodchem dolgozói részvényprogramja

A Borsodchem a szerdai rendkívüli közgyűlésén az igazgatóság javaslatára elfogadták a dolgozói részvényprogram bevezetését és dolgozói részvények kibocsátását.

A Borsodchem közleményéből kiderül, hogy a a részvényprogram elfogadásával kívánja biztosítani a társaság vezetése, hogy a folyamatban lévő kapacitás- és piacbővítési program a szélesebb menedzsment maximális támogatása mellett a tervezett határidőre megvalósuljon.

A dolgozói részvényprogram beindításának előfeltételeként a közgyűlés – az igazgatóság javaslata és a könyvvizsgáló jelentése alapján – elfogadta a társaság 2004. évi I. féléves nem összevont, a magyar számviteli szabályok (HAR) szerint készített auditált közbenső mérlegét és eredmény levezetését. A közgyűlés a nem konszolidált mérleget 168,013 milliárd forintos főösszeggel, 15,388 milliárd forint jegyzett tőkével, 30,525 milliárd tőketartalékkal és 109,706 milliárd forint saját tőkével, valamint 10,027 milliárd forint adózás előtti és 9,889 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel fogadta el.

A dolgozói részvényprogramhoz kapcsolódóan a Társaság alaptőkéjét 6 346 050 darab, 202 forint névértékű dolgozói részvény kibocsátásával 1 281 902 100 forinttal emelik meg. Az alaptőke felemelésére a társaság alaptőkén felüli vagyona terhére, a tőketartalék igénybevétele mellett, a dolgozói részvények ingyenesen történő kibocsátásával kerül sor. A dolgozói részvények egy részvénysorozatot alkotnak, korlátozottan forgalomképesek és tulajdonosaikat a törzsrészvények tulajdonosaival megegyező részvényesi jogok illetik meg. A dolgozói részvényeket a Társaság 2006-2007. évben, két fázisban tervezi bevonni. A dolgozói részvények bevonása, illetve a dolgozókat a bevonáskor megillető bevonási érték egyes teljesítménykritériumok teljesítésének a függvénye és nem lehet magasabb, mint a dolgozói részvények névértéke, azaz 202 forint.

A közgyűlés 2004. júniusi részvénynévérték-csökkenés miatt módosította az igazgatóság 2005. évi rendes közgyűlésig érvényes felhatalmazását saját részvény vásárlására. Az új felhatalmazás szerint az Igazgatóság 1000, és 3200 forint között vásárolhat a jövőben törzsrészvényeket tőzsdei forgalom keretében vagy tőzsdei forgalmon kívül, a jogszabályokban meghatározott módon, nyilvános ajánlat révén.

A közgyűlés elfogadta dr. Christoph Herbst és dr. Nyíri Iván igazgatósági tagok lemondását, valamint Heinrich Pecina és dr. Illéssy János igazgatósági taggá választását. Ezzel egy időben Heinrich Pecina lemondott felügyelő bizottsági tagságáról, helyette a Közgyűlés jóváhagyta dr. Christoph Herbst felügyelő bizottsági taggá választását.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.