Belföld

Tizenötmillió eurós japán beruházás Ercsiben

Kapacitásnövelő és új termék gyártását szolgáló beruházásként 15 millió eurós költséggel új gyártósort állított munkába, bővítve ercsi üzemét az autóalkatrészeket készítő Musashi Hungary Ipari Kft.

A 100 százalékos japán tulajdonú cégnél a közelmúltban befejezett beruházás eredményeként 3 ezer négyzetméterrel, 10 ezer négyzetméterre bővült az üzem területe. Az új épület egy része raktár, a többi helyre újabb gépeket telepítenek majd be.-mondta el Gulyás Krisztina a cég pénzügyi igazgatója.
“Az új gyártósor munkába állításával nem csak a termelési kapacitást sikerült megnövelni, de lehetővé vált egy új termékcsoport, az Audi gépkocsikhoz készülő lengőkarok gyártásának megkezdése is” – tette hozzá a pénzügyi igazgató.

A 2000-ben 12 millió euró törzstőkével létrehozott vállalkozás ercsi üzemében készülő vezérmű tengelyek és lengőkarok teljes egészében neves, külföldi autógyárakban találnak vevőre.

A kapacitásnövelés és az új termék bevezetésének eredményeként a tavalyi, 12 millió eurós forgalmának mintegy 30 millió euróra növelését tervezi a cég – közölte Gulyás Krisztina.

Az új beruházás megvalósításával párhuzamosan nőtt a dolgozók létszáma is: míg egy éve 60-70-en dolgoztak a cégnél, mostanra 280-ra nőtt a létszám, és az év végére várhatóan eléri a 300-at.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik