Belföld

Természeti katasztrófák okoznak súlyos gondokat világszerte

A Délnyugat-Kínában napok óta tartó esőzések 76 halálos áldozatot követeltek. Újabb tájfun érte el Japán déli részét is. Floridában a Francis hurrikán csapott le éjszaka.

Kínában a múlt szerda óta tartó heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások következtében 76-an vesztették életüket. További 70 személy eltűnését jelentették a hírügynökségek. Az élelmiszerhiánytól való félelem miatt a helyi lakosok minden árut felvásároltak a környező boltokból. A mentőalakulatok még csak nemrég kezdték meg munkájukat. Meteorológusok szerint az ítéletidő keddig tart.

Japánban egy héten belül másodszor pusztított tájfun. Tíz ember megsérült, Okinaván 26 ezer lakásban nincs áram. A tájfunt követő két földrengés következtében több mint negyvenen sérültek meg vasárnap. A Richter-skála szerint 7,4-es erejű földmozgás szökőárt okozott, ami pedig százakat kényszerített otthonuk elhagyására.

Amerikában a Charley után a Frances hurrikán okozott súlyos károkat. A vihar a floridai kikötőkben dobálta a hajókat, egyes épületekre pedig hatalmas villámok csaptak le. A félsziget keleti partja mentén kétmillióan maradtak áram nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik