Belföld

Az OTP megszünteti a B-hitelt

Az OTP Bank megszünteti B-hitel elnevezésű hitelkonstrukcióját, amelyre szerződéseket már június 1-jétől nem kötnek. A termék megszüntetése vélhetően több százezer ügyfelet érint majd – tudta meg a Napi Gazdaság.

A NAPI Gazdaság információja szerint, akiknek a hitelszerződése lejár, vagy módosítani szeretné a hitelkeretét a bank személyi kölcsönre vagy hitelkártyára való átszerződést kínál.

A meglévő B-hitelek hiteldíja jelenleg 28 százalék, plusz 1 százalék a kezelési költség, azonban akik bankkártyát is igényeltek a konstrukcióhoz, azoknak a kamata csak 24,5 százalék – derül ki a bank által kibocsátott lakossági számlakivonatokból.
Ezzel szemben az OTP által kínált két másik termék jóval magasabb kamatozású, bár a lejáró B-hitellel rendelkezőknek kedvezményes átszerződési lehetőséget biztosít. Ez többek között azt jelenti, hogy átszerződéskor magasabb összegű hitelkeretet kaphatnak az ügyfeleik, illetve elengedik a folyósítási jutalékot. Az OTP bank a lap kérdésére azzal indokolta a termék kivezetését, hogy megújult és teljessé vált az OTP hitelpalettája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik