Belföld

Hamis aláírást találtak a Brau-aktákban

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi szövetsége (Tebész) hamisított aláírású iratot talált a Brau felvásárlási ügy aktájában – közölte a szervezet az MTI-vel hétfőn.

A szervezet a felügyelettől kért ismételt iratbetekintés során akadt egy, az Amstel Rt. képviselője által beadott iratra, amelyen írásszakértője szerint hamisított aláírás szerepel. A közlemény szerint a Tebész képviselője nem talált az aktákban olyan adatot, amely a felügyelet bármely munkatársának a hamísításban való közreműködésére utalt volna.
Az érdekvédelmi szervezet tekintettel az ügyben folyó bírósági eljárás zárt jellegére, jóhiszeműen kíván eljárni. Ezért a hamísított iratot a nyilvánosság számára nem nevesíti, és azt egyelőre a felügyelet részére sem azonosította be, illetve az írásszakértői véleményt sem adta át.
Tekintettel arra, hogy az Amstel vételi ajánlatát a Brau Rt. részvényeire augusztus 27-én jogerősen érvénytelennek nyilvánította a bíróság. A Tebésznek a valószínűsíthető csalás és okirat hamisítás bűncselekménye kapcsán jelen esetben nincs feljelentési kötelezettsége, így az esetlegesen szükségessé váló további lépésekről csak később fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik