Belföld

Egyre több helyen lehet fizetni euróval

Egyre több magyarországi üzletláncban fogadják el az eurót fizetőeszközként. Van ahol az uniós pénz forgalma már eléri a bevétel öt százalékát - írja a Világgazdaság.

Egyre több magyar üzletben lehet euróval fizetni. Elsőként a Spar Magyarország Kft. vezette be ennek lehetőségét két évvel ezelőtt. Bár ma még csak heti néhány tízezer euró folyik be a Spar kasszájába, tapasztalatok szerint, az összeg folyamatosan emelkedik.

A McDonald’s gyorséttermeinek egynegyedében már forgalomban van a közös valuta. Akad közülük olyan is, ahol a teljes havi forgalom öt százalékát is kiteszi az eurós fizetés.

A ruházati üzletláncok közül a Benetton még csak terveket készít, a C&A boltokban azonban már fizethetnek euróval a vásárlók. A barkácsüzletláncok közül a Baumax az egyetlen, amelyik elfogadja az uniós pénzt, de a Praktiker Magyarország Kft. is megvalósítaná ezt a lehetőséget.

Az üzemanyag-töltő állomások közül a Mol Rt. néhány nyugati határszélen levő benzinkútjánál  már lehetőséget nyújt készpénzes eurós vásárlásra. A jogi és technikai feltételek teljesítésének részlegessége miatt azonban csak ott, ahol pénzváltó is működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik