Belföld

Öngyilkos merénylet Moszkvában – hét halott

Öngyilkos merénylőnő robbantotta fel magát Moszkva északi részén kedd este a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerint, legalább hét embert megölve. Húsz ember súlyosan megsebesült.

Az orosz rendőrség azt közölte, hogy pokolgépes autó robbant fel az orosz főváros központjához közel, a Rigai pályaudvar melletti metróállomás és a Kresztovszkij áruház közötti tágas szabad téren. A délutáni órákban igen forglamas metróállomást azonnal lezárták. A rendőrök kordonnal vették körül a környéket – adja hírül az MTI. A BBC értesülései szerint a rendőrség egy női elkövetőre gyanakszik.

Az NTV televízió képsorain látszott, hogy a felrobbant Zsiguli mellett parkoló, szintén orosz gyártmányú autó is tüzet fogott. A helyszínre húsz mentőautó sietett a robbantás után. Az áruház kirakatait a légnyomás betörte.

A metróállomást lezárták. A rendőrök kordonnal vették körül a környéket. Moszkvában egy hete pokolgép robbant egy buszmegállóban. Ebben az ügyben a fővárosi ügyészség eddig garázdaságért folytatott nyomozást, de éppen kedden átminősítette az esetet terrorizmusnak. Ugyancsak egy hete két repülőgép robbant fel, 89 halálos áldozatot követelve. Az orosz rendőrség itt is öngyilkos merénylőkre gyanakszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik