Belföld

Gyurcsány Kovács Kálmánnal tárgyalt az IHM sorsáról

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt és Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter hétfő délután megbeszélést tartott , amelyen megállapodtak, hogy a szaktárca sorsáról majd a kormányprogram megalkotása után beszélnek.

Kovács Kálmán a tanácskozást követően az MTI kérdésére, miszerint szóba került-e a tárgyaláson a az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) megszüntetése, azt felelte: “ilyesmiről nem beszéltünk”.

A miniszter elmondta, hogy érintőlegesen tájékoztatta Gyurcsány Ferencet a tárca leglényegesebb elképzeléseiről.

Szavai szerint folyik a politikai előkészítés, hogy ezekből mi fér bele majd a kormányprogramba.

“Arról beszéltünk, hogy az új kormányprogramba mi minden kerülhet bele abból a modernizációs programból, ami a kevesebb beton, több intelligencia jelző mentén a tárca részéről megfogalmazódott” – közölte Kovács Kálmán.

Gyurcsány Ferenc újságírók előtt emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban Kovács László külügyminiszter és Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter kivételével az összes miniszterrel tárgyalt.

Hozzátette, hogy a külügyi tárca vezetőjével a hét második felében találkozik, a környezetvédelmi miniszterrel pedig további időpont-egyeztetések zajlanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik