Belföld

Már hét intézmény szerepel PSZÁF tiltólistáján

Újabb két céggel bővült, s így hétre emelkedett azoknak a pénzügyi intézményeknek a száma, amelyek a felügyelet engedélye nélkül végeznek befektetési vagy kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységet.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közleménye szerint a listára két újabb budapesti cég, a Bernard Simpson Tanácsadó Kft. és a Whitman Pearce és Társai Tanácsadó Kft. került fel, mindkettővel kapcsolatban a felügyelet 2004. augusztus 16-án hozott határozatot.

A listán továbbra is szerepel a Cambridge Global Szolgáltató Kft., a Bowen Reece Tanácsadó Kft., a Livingstone Asset Management Kft., a KRD Európa Tanácsadó Kft. és az Astral European 2002 Tanácsadó Kft. Mind az öt cég budapesti székhellyel rendelkezik.

A felügyelet közleményében figyelmeztet arra, a magyarországi bejegyzésű cégek a PSZÁF engedélye nélkül végeznek befektetési vagy kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységet. A tevékenység végzését a PSZÁF megtiltotta.

A felügyelet közleménye szerint az említett hét cég által kínált befektetések fokozottan kockázatosnak tekinthetők, s azokra az Országos Befektető-védelmi Alap (OBA) sem nyújt biztosítást. Az említett cégek felügyeletét a PSZÁF nem látja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik