Belföld

Pokorni: Gyurcsány nem különbözik elődjétől

Gyurcsány Ferenc szinte semmiben nem különbözik elődjétől: a rendszerváltozás győztese, aki komoly magányvagyonnal rendelkezik– mondta Pokorni Zoltán a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségének alelnöke sajtótájékoztatóján.

Pokorni szerint a kormányválság története alapvetően a pénzről szól. Az szocialista pártban a baloldali elvek felett győzött a pénz hatalma. A Fidesz alelnöke felhívta a figyelmet , hogy nem tudni, miért akarta felmenteni Medgyessy Péter Csillag István gazdasági minisztert. A Fidesz ügyvezető elnöksége szeretné, ha nyilvánosságra hoznák azt a levelet , amelyet a leköszönő miniszterelnök írt a gazdasági miniszterének az M6-os autópályával kapcsolatban.

Az Igazságügyi Minisztérium hivatalos, a köztársasági elnökkel egyeztetett álláspontjára utalva Pokorni elmondta, hogy csak azután lehet új miniszterelnök-jelöltről beszélni miután a jelenlegi kormány 30 nap múlva ügyvezetővé válik. „Addig még ki tudja, mi minden történik, addig még ráérünk a pillanatnyi állás szerinti miniszterelnök-jelölttel foglalkozni” – mondta.
Addig is a jelenleg befutónak tűnő Gyurcsányról elmondta, hogy szerintük szinte semmiben nem különbözik elődjétől. A rendszerváltozás győztese, aki komoly magánvagyonnal, pénzügyi, banki kötődésekkel rendelkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik