Belföld

Négy nagy céget érdekel a Mol gázüzletága

A Mol vezetői közölték, hogy csak a szeptember 2-i igazgatósági ülése után hozzák nyilvánosságra a gázcégekre érkezett ajánlatok számát. A Népszabadság információi szerint négy cég tájékozódott a gázüzletág iránt.

A Mol által kiírt pályázatok beadási határideje csütörtökön lejárt, de az olajtársaság csak szeptember 2-i igazgatósági ülése után akarja nyilvánosságra hozni, kik adtak be ajánlatot és azokról milyen álláspontot alakít ki a vezetőség.

Mol-vezető adott el részvényeket


A Mol Földgázellátó Rt., Mol Földgázszállító Rt. és a Mol Földgáztároló Rt. társaságok felügyelő bizottságának elnöke 200 darab Mol részvényt értékesített 8960 forint os árfolyamon – tette közzé a társaság a BÉT hivatalos honlapján. Birinyiné Landesz Bernadett ügyletét az MKB Rt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével a Budapesti Értéktőzsdén bonyolították le.

A Népszabadság értesülése szerint több pályázat is érkezett. Az adatszobát négy cég, a Gazprom, a Ruhrgas, az OMV és a Gas de France képviselői keresték fel. Ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy mindannyian pályáznának is.

Az igazgatósági ülésen döntik el, hogy kijelölik-e azt a pályázót, amellyel kizárólagos tárgyalásokat folytatnak, meghirdetik-e azt a listát, akikkel tovább tárgyalnának, vagy esetleg az is elképzelhető, hogy elállnak az üzletág értékesítésétől. A Mol vezetőinek korábbi nyilatkozatai alapján ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy valóban eladják a részesedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik