Belföld

Medgyessy lemondó levele

Medgyessy Péter lemondó levelét szerdán délután juttatta el Szili Katalinon keresztül a köztársasági elnöknek.

Tisztelt Elnök Asszony!

Két éve és három hónapja, amikor elfogadtam a köztársasági elnök úr kezéből a miniszterelnöki kinevezésről szóló okmányt, azzal az elhatározással tettem, hogy sikerül az ország akkori állapotát jobbá, az emberek életét könnyebbé tenni, s a demokrácia érvényesülését biztosítani.

Sok minden megvalósult az ország közös álmaiból és sok minden a feltételek hiányában nem. A kormány sok jót tett és sok hibát vétett.

A politika légköre nem sokat javult, együttműködés, szolidaritás helyett alantas stílus, acsarkodás jellemzi a közéletet. Szembe találkoztam a koalícióban keletkezett széthúzással is, amint felhagyni kívántam visszhangtalanná lett megegyezési törekvéseimmel.

Mindezek alapján 2004. augusztus 26-ai hatállyal benyújtom a lemondásomat. Amikor ezt a lépésemet megteszem, nyugodt szívvel mondhatom, az ország helyzete szilárd, a gazdaság fejlődése töretlen, a családok többsége nagyobb jövedelmet költhet mint 2002 elején. Nemzetközi megbecsülésünk régen tapasztalt színvonalon mozog.

Kívánom, hogy utódaim az ország javára tovább tudják építeni, amit vezetésem alatt a kormány eddig megtett.


Tisztelt Elnök Asszony!

A 2002-es kampányban azt a jelszót választottam, hogy a kormányzás nem uralkodás, hanem szolgálat. Hitem szerint ettől soha, egy percre sem tértem el.

Megtiszteltetés volt szolgálnom hazámat, honfitársaimat, a magyar nemzetet.

Budapest, 2004. augusztus 25.

Tisztelettel:

Dr. Medgyessy Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik