Belföld

Wekler Ferenc felajánlotta lemondását

Wekler Ferenc szabad demokrata országgyűlési képviselő felajánlotta lemondását parlamenti alelnöki posztjáról - közölte Kuncze Gábor szombati budapesti sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.

Az SZDSZ elnöke elmondta: a kérdést a szabad demokraták parlamenti frakciója fogja tárgyalni. Kuncze Gábor arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Wekler Ferenc szándékáról, azt válaszolta, ha valaki le akar mondani, azt nem tudja megakadályozni.


Wekler Ferenc szőlőültetvény-telepítés címén százmilliós nagyságrendű állami támogatást vett fel. Bauer Tamás és Gusztos István, az SZDSZ országos tanácsának a tagja egy héttel ezelőtt Pető Ivánhoz, a testület elnökéhez intézett levélben rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte, mert szerintük az SZDSZ-nek világossá kell tennie álláspontját az üggyel kapcsolatban. Bauer Tamás olyan állásfoglalást javasolt, hogy az országos tanácsnak fel kellene szólítania Wekler Ferencet a parlamenti alelnöki posztjáról való lemondásra. Az országos tanács elnöksége azonban úgy döntött, hogy nem hív össze rendkívüli ot-ülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik